Graanproducten
Bulgur
Bulgur opzetten met circa 2x de hoeveelheid aan water en circa 10-15 minuten koken (met deksel op de pan) en afgieten. De bulgur desgewenst eerst fruiten met olijfolie of boter.
Gebruik circa 75 gram bulgur per persoon.
Cous cous
Giet eenzelfde hoeveelheid kokend water over de cous cous en dek de schaal af met folie. Laat de cous cous circa 10 minuten staan en roer door met een vork. De cous cous eventueel eerst fruiten met olijfolie.
Gebruik circa 75 gram cous cous per persoon.
Alkmaarse gort
Laat de gort circa 8-12 uur weken in 4x de hoeveelheid water. De kooktijd bedraagt circa 40-60 minuten.
Gebruik circa 75 gram Alkmaarse gort per persoon.
Pofmaïs (popcorn)
Verhit een dun laagje olie in een pan. Bedek de bodem met pofmaïs. Deksel op de pan doen. Tijdens het poffen de pan schudden. Na het poffen de verse popcorn opdienen in een schaal.
Bestrooi de popcorn met zout of suiker.
Gepelde boekweit
Kook de Boekweit in 2x de hoeveelheid water gaar in circa 20 minuten.
Gepelde Gierst
Kook de Gierst in 2x de hoeveelheid water gaar in circa 30 minuten.
Maismeel polenta
Voeg de maismeel toe aan 2x dezelfde hoeveelheid kokend water en roer goed door.