Tips

  1. Elke peulvruchtensoort heeft weer z’n eigen, unieke, fijne smaak.
  2. Zelf gekookte peulvruchten zijn lekkerder dan uit blik of pot en bevatten geen additieven.
  3. Een gedroogde peulvrucht is een onbewerkt, natuurlijk ingrediënt.
  4. Gedroogde peulvruchten zijn relatief goedkoop.
  5. Bewaar gedroogde peulvruchten op een koele, droge en donkere plaats.
  6. Gedroogde peulvruchten zijn lang houdbaar.
  7. De te gebruiken hoeveelheid is zelf te bepalen.
  8. Gedroogde peulvruchten verdriedubbelen, na bereiding, in gewicht.
  9. Gerechten met gedroogde peulvruchten kennen oneindig veel mogelijkheden.
  10. Overjarige peulvruchten hebben een langere kooktijd nodig.
  11. Het kookvocht kan als basis dienen voor soep en stoofschotels.
  12. Gekookte peulvruchten kunnen afgesloten minimaal 4 dagen gekoeld, of 3 maanden diepgevroren, worden bewaard.
  13. Bewaar gekookte peulvruchten in het kookvocht.
  14. Restjes gekookte peulvruchten kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt in een soep, salade of dip.
  15. Serveer gekookte peulvruchten uit het kookvocht.