Oud Hollandse Erwtensoep

Ingrediënten maaltijdsoep 4 personen
500 gram Brandwijk Spliterwten

1 in blokjes gesneden kleine knolselderij,
2 in stukjes gesneden uien,
1 in stukjes gesneden winterwortel,
1 in stukjes gesneden aardappel,
1 in ringen gesneden prei,
2 bosjes gehakte selderij,
2 laurierblaadjes

4 ons karbonade
1 rookworst

2 bouillonblokjes rund

 

Bereidingswijze
De Spliterwten, met de laurierblaadjes en karbonade, opzetten in 2 liter water en aan de kook brengen.
De erwten in 1½ – 2 uur zachtjes laten gaar worden (deksel op de pan).
Het vlees uit de kookpan nemen en in stukjes snijden.
Voeg alle gesneden groenten, het vlees, de worst en de bouillonblokjes, toe.
Laat het geheel nog 20 minuten zachtjes doorkoken.

Tijdens het afkoelen de soep regelmatig doorroeren.

Tip: serveer met roggebrood, belegd met katen- of Zeeuws spek.