Tips
- Elke peulvruchtensoort heeft weer z’n eigen, unieke, fijne smaak.
- Zelf gekookte peulvruchten zijn lekkerder dan uit blik of pot en bevatten geen additieven.
- Een gedroogde peulvrucht is een onbewerkt, natuurlijk ingrediënt.
- Gedroogde peulvruchten zijn relatief goedkoop.
- Bewaar gedroogde peulvruchten op een koele, droge en donkere plaats.
- Gedroogde peulvruchten zijn lang houdbaar.
- De te gebruiken hoeveelheid is zelf te bepalen.
- Gedroogde peulvruchten verdriedubbelen, na bereiding, in gewicht.
- Gerechten met gedroogde peulvruchten kennen oneindig veel mogelijkheden.
- Overjarige peulvruchten hebben een langere kooktijd nodig.
- Het kookvocht kan als basis dienen voor soep en stoofschotels.
- Gekookte peulvruchten kunnen afgesloten minimaal 4 dagen gekoeld, of 3 maanden diepgevroren, worden bewaard.
- Bewaar gekookte peulvruchten in het kookvocht.
- Restjes gekookte peulvruchten kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt in een soep, salade of dip.
- Serveer gekookte peulvruchten uit het kookvocht.